Ana SayfaSektörelSakarya'dan Oxford ve Cambridge Uzanan Başarı Hikayesi

Sakarya’dan Oxford ve Cambridge Uzanan Başarı Hikayesi

7. Dış Ticarette Yeni Ufuklar Buluşmasında konuşan Bambina Tekstil Firma Sahibi Nagihan Aygün, ihracat hikayesini anlattı. Kendi çocuğunun okul kıyafetini tasarlamaktan dünyanın saygın üniversitelerinden Cambridge ve Oxford’un cübbelerini imal etmeye uzanan hikayesini anlatan Aygün, dinleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

7. Dış Ticarette Yeni Ufuklar Buluşması Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.  Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi iş birliği ve Sertrans Lojistik’in katkılarıyla gerçekleşen etkinliğe SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu Üyeleri, SATSO Geçmiş Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu, MÜSİAD Sakarya Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, SATSO Meclis Üyeleri, Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ ve gazete temsilcileri ile SATSO üyesi firma temsilcileri iştirak ettiler.

Etkinliğin ikinci oturumunda “Dış Ticarette Yeni Ufuklar” paneline geçildi. Otokar A.Ş. Ticari Araçlar İş ve Strateji Geliştirme Direktörü Cenk Evren Kükrer, Sertrans Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Keleş, Bambina Tekstil Firma Sahibi Nagihan Aygün, Kar Metal Genel Müdürü Fatih Kar, KANTEC Genel Müdürü Kaan Akdoğan ve BLOOCEL CEO’su Mustafa Cüneyt Çıkman iş hayatına başlama, yükselme ve ihracat başarılarını dinleyicilere aktararak tavsiyelerde bulundular.

Etkinlikte konuşan Bambina Tekstil Firma Sahibi Nagihan Aygün, “Çocuğumun okul kıyafetlerini beğenmediğim için onların okul kıyafetlerini değiştirerek ticarete başladım. Bunu gören diğer okullardan da sipariş alınca kendimi ticaretin tam ortasında buldum. Sakarya’da bir imalathane kurdum. Daha sonra tüm Türkiye’ye yayıldım ve 40’a yakın kolejin okul kıyafetlerini verdim. Bununla da kalmayıp bütün Türkiye’deki üniversitelerin cübbe ve keplerini vermeye başladım ve 70 bin takım cübbe sattım. Sonrasında fabrika sahiplerinden gelen talepler doğrultusunda iş elbiseleri üreterek farklı bir alana geçiş yaptım. Kafe, restoran, otel derken birçok sektörün kıyafet ihtiyacını karşılayan Bambina doğmuş oldu. Pandemi ile medikal ürünlerin satışına başladım. Bu durum Avrupa’nın da dikkatini çekti ve ciddi talepler geldi. Sonrasında Avrupa’daki üniversitelerin kıyafetlerine odaklandım. Araştırmalar yaparak İngiliz Kraliyet Ailesi’ne hizmet veren bir şirkete ulaştım ve onun taşeronluğuna başladım. Bugün Cambridge ve Oxford’un cübbelerini ben giydiriyorum. İhracat teşvikleri konusunda geri ödemeler yavaş oluyor. Fuar konusunda da teşvikler verilmesi gerekiyor” dedi. 

 

- REKLAM -spot_img

Diğer Haberler